Aattelin tehä nyt ihan oman postauksen, jossa kerron miun koulusta. Koulu jota käyn, ei muistuta yhtään samanlaista kuin h2o merenneito sarjassa, eikä meillä oo ees palmuja pihalla, mut silti tää koulu on parhain tässä kaupungissa. Joten olkaa hyvä, saatte lukea millanen on cranbourne east secondary college.
Koulu alkaa jokapäivä kello 9, mut koululla pitää olla 8:50, jolloin kokoonnutaan kotiluokkiin. Opettaja antaa diaryyn kaksi leimaa jos oot pukenu oikeen koulupuvun ja tullut ajoissa. Mikäli et oo ajoissa joudut puhutteluun ja jos oot pukenu esimerkiks valkosten sukkien sijasta mustat, joudut luch timella menemään luokkahuoneeseen muiden väärinpukeutuneiden oppilaiden kanssa selvittämään asiaa. Tää on yks asia, mikä on miusta niin naurettavaa ja meno on ku jostain eskarista, mut toisaalta myös aika huvittavaa ja tuopahan ainakin vaihtelua suomilukioon verrattuna. Miun koulumatkat kuljen kävellen tai pyörällä ja matkaa miul on koululle noin 2km. Oon kuitenki nopee kävelijä ja ei miul onneks mee aikaa ku noin 15 minuuttia, joten lähen aina joskus puol9 maissa käppäilemään.
Tällä hetkellä oon siis year 10 ja tammikuussa kesäloman jälkeen siirryn year 11. Miun kuuluis kyllä olla tällä hetkellä year 11 ja siirtyä sitten viimoselle vuosiluokalle, mut koska enkku eioo miun äidinkieli ja koulu ei tiennyt kuinka hyvä siinä oon niin miut pistettiin vuos-2 vuotta nuorempien kanssa. Tää asia ei miuta ollenkaan haittaa, koska ihmiset on niin paljon vanhemman olosia ja näyttää jopa ihan 17 vuotiailta, joten oikee vuosiluokka miulle.
Oppitunnit kestää aina tasan 60 minuuttia ja meil on yhteensä kaks luch timea. Toinen kestää 20 minuuttia ja toinen 40, mikä on sitten se ns 'virallinen' luchtime. Ihmiset syö tääl lounaaks aina sipsejä, keksejä tai jotain muuta naposteltavaa mistä ei ees lähe nälkä. Just viimeeks tänään kaveri kysy miten oon kokoajan niin nälkänen, mut kuka tahansa suomalainen ois jos söis lounaaks vaan pari hedelmää ja riisikakkuja.
Oppiaineina miulla on tällä hetkellä english, maths, science, humanities, personal futures ja physical education, mitä on aina 2 kertaa viikosta ja toinen oppitunti on liikuntaa. Päivä jolloin on liikuntaa täytyy pukea sport uniform ja jos et sitä tee, oot pulassa. Näitten perusoppiaineiden lisäks kaikilla on 2 valinnaista, ja miulla ne on food for thought ja music technology. Kumpikaan eioo miun lemppari, koska aineet sisältää tosi paljon teoriaa ja opiskelua jostain ihan turhanpäiväsestä. Musiikissa esim opiskellaan mixausta ja tehdään esitelmiä erilaisista musiikki apseista.
Year 11 oppilaalla on mahis valita tekeekö vce vai vcal. En vieläkään tiiä mitä eroa noilla on, koska kukaan ei sitä miulle osannut selittää. En oo täällä koko vuotta, koska kouluvuosi alkaa tääl aina tammikuussa, joten ehin olla year 11 vaan puolet. Päätin kuitenkin, et aion tehä vce ja toivoin sen mukaa oppiaineet. Miun toivomusta ei kuitenkaan toteutettu, koska kurssit ensisijasesti annetaan 'oikeille oppilaille' eikä vaihtarille. Täällä painotetaan tosi paljon tulevaisuuteen ja siihen mikä aikoo isona olla ammatiltaan, joten siks nää vuoden 11 oppiaineet on kuullemma tosi tärkeet. Joudun tän takia sit opiskelemaan urheilua, illegal studies, bilsaa ja psykaa, joten tylsät tunnit taas tiedossa, mut minkäs teet.
Jos haluut kesken oppitunnin mennä vessaan, opettajan täytyy kirjottaa lappu mihin tulee oppilaan nimi, kellonaika ja miksi liikkuu käytävillä. Oppitunnin loppuessa ei myöskään saa lähteä heti luokasta, vaan pitää oottaa palosireeniä muistuttavan kellon soittoa, jolloin on vasta lupa poistua. Musiikki alkaa soimaan 10 minuuttia ennen luchtimen loppumista, joka tarkottaa sitä, et täytyy lähteä lokerolle hakemaan tavaroita ja alkaa siirtymään seuraavalle oppitunnille. Kun tää palohälytystä muistuttava hälytys soi, oppilaan täytyy olla luokassa ja jos et oo, oot taas pulassa.
Kyllä tähän meininkiin tottuu, vaik välillä tuntuukin et oisin palannu yläasteelle.
Meri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti